Kratek življenjepis

Rojen 20. aprila leta 1960 v Postojni. Do leta 1981 je živel v Novi Gorici in tam obiskoval osnovno šolo in nato splošno gimnazijo. Leta 1990 je na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani uspešno opravil diplomski nastop na Oddelku za solopetje. Istočasno je študiral etnologijo in sociologijo kulture na Filozofski fakulteti v Ljubljani in študij dokončal leta 1988 z diplomsko nalogo »Zborovsko petje in pevska društva v Ljubljani med leti 1918 in 1941«.
V letih 1992 in 1993 se je pevsko izpopolnjeval pri prof. Leopoldu Spitzerju na Dunaju in študij solopetja nadaljeval pri priznani slovenski sopranistki Kseniji Vidali.
Od 1. januarja 1996 je v rednem angažmaju v ljubljanski Operi in baletu kot operni solist-baritonist, kjer poje najzahtevnejše baritonske vloge. Občasno je prisoten na koncertnih odrih po Sloveniji, sodeluje pa tudi s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in Kulturnim društvom Miran Jarc iz Domžal.
Kot magister etnologije se je na Glasbenonarodopisnem inštitutu Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti dolgo posvečal preučevanju slovenske ljudske vokalne glasbe. Je avtor številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov in radijskih oddaj s tega področja.